Pancake’i z czekoladą i bananami

Składniki (Porcja na 6 pancake’ów):

Ciasto:

1 duży banan
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki mąki (ł)orkiszowej
1 łyżka mąki kokosowej
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
kilka kropel aromatu migdałowego
trochę mleka (do odpowiedniej gęstości ciasta, tak aby było lejące ale nie jak woda)

Polewa:

3 łyżki waniliowego serka homogenizowanego
1/3 czekolady mlecznej (roztopić w kąpieli wodnej)
kilka plasterków banana
garść żurawiny

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do wysokiego naczynia i zblendować. Trzy łyżki ciasta wylać na patelnię i smażyć po 2 minuty na jednej stronie. Patelnię przykryć pokrywką aby ciasto z góry się trochę utwardziło.

Gotowe pancake’i wyłożyć na talerz i ozdobić czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej (można dodać trochę mleka aby ją rozrzedzić), oraz pozostałymi składnikami.

Smacznego! 😉

mezowenalesnikimezowenalesniki2

 

To za mało? masz ochotę na więcej pyszności?

Introwertyk i nieperfekcyjny perfekcjonista. Człowiek wielu dziedzin, bez konkretnej specjalizacji. Przyjmujący życie z przymrużeniem oka, jednocześnie buntowniczo nastawiony wobec nakazów. Uznający motto “Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz”.